Když vám píše zvíře, bývá to k nevíře....

16. 10. 2013 23:31:53
Lidé spolu v dnešní době komunikují různými prostředky a je jich nepřeberná řada. Svět se jaksi "zmenšil", můžete si skypovat z bratrancem z Ameriky a je to tak, jako byste ho viděli před sebou, o mobilech ani nemluvě. Řekla bych, že lidé mají k sobě mnohem blíže, ovšem ale i "dál". Protože místo toho, aby se scházeli spolu tváří v tvář někde na pivu, radši si skypují, nebo se vyžívají v jiné virtuální komunikační podobě. Tetičku jste osobně neviděli skoro pět let, ale hlavně, že si každý den píšete na facebooku, i když bydlí deset kilometrů od vás. Místo toho, abyste zvedli zadek a jeli jí navštívit, radši si chatujete. Inu, i to dnešní doba přináší. Jak se ale vyrovnat s tím, když vám od relativně normálního člověka příjde například toto: "áááááááááásdkjhnskeojl.lll djouzěheoppppppppppdrjrererolll" Musíte si nutně myslet, že člověk na druhé straně skla je naprosto namol. Někdy to tak bývá, ale ve většině případech je to domácí mazlíček, který se rozhodl, že se také přidá k dvounohým divnolidem a bude si taky "psát" nebo "volat"

Bývají to většinou kočky. Rády si totiž lehají na místa, kde vy zrovna něco činíte a tvoříte a právě setrvalé ťukání do klávesnice je přiměje ke zvědavosti. Tuhle jsem měla otevřený skype chat a během cca dvou minut, kdy jsem si odskočila, se osobě na druhé straně skla zobrazilo:

"tttt...lll...šššššššššššššššššššššš"

Když jsem přišla opět ke skypu, myslela jsem si, že "něco blbne", asi blbá klávesnice. Pokračovala jsem v chatu a pak zase přišla pauza občerstvovací a vrátím se a tam odeslaná: "vllllllllllllllllllllllllllllllllllllůůůůlllllllllllll" Říkám si - prokristapána, to už mne můj pc nenávidí natolik, že posílá kraviny na všechny strany? Umělá inteligence vyhrála? Už to začalo? :-D Ale ne, to jen Madlenka, černá angora, si v počas mé nepřítomnosti vyšlápla dvakrát tam a zpátky po klávesnici. A packou zmáčkla enter. Šikulka. Tak už jsem věděla, že nesmím nechávat otevřené okno konverzací.

Jednou jsem se s tím, jak Madlenka "krásně komunikuje s okolím" svěřila známé, která má zákeřnou kočku Žuldu. A známá vyprávěla, jak se jednou vrátila z nějaké pařby hodně pod parou. Rozhodla se, že si "zaskajpuje",v opojení si myslela, že je na ní každej zvědavej, že...:-D tak otevřela kontaktlist a usnula spánkem spokojeného opilce v křesle u pc. Ráno byl pc ve spořiči obrazovky, vyhrabala se z křesla, vylokala šumivý acylpyrin a šla to dospat. Jenže ouha, začal jí zvonit mobil a volali právě přátelé a příbuzní, co měla v kontaklistu na skypu. A každý se jí ptal: "Ježiši, jsi v pořádku, my jsme měli strach.." nebo - "co se to včera dělo, psali jsme ti smsky celou noc, jsi v pohodě? Nejsi v nemocnici nebo tak?" Známá se zděsila a ptala se proč - "no protože nejdřív jsi napsala: "Ahoj moji milí nejlepší přátelé, je mi nějak divně, ale i tak tu s vámi budu!! (samozřejmě se spoustou pravopisných chyb" a když jsme ti odpověděli, tak jsi začala psát strašné kraviny..."

Známá letěla k pc a při pohledu na to, co celou noc běželo skypem sem a tam, se upřímně zděsila. Na klávesnici bylo cosi rozpatláno - při bližším ohledání zjistila, že to je kočičí žrádlo, které Žulda požírá tím způsobem, že má v mističce i přední tlapky, takže jí to bylo zcela jasné. Žulík využila toho, že panička tvrdě chrápe spravedlivým spánkem opilců a jala se konverzace řešit po svém. Buhví jak dlouho se procházela po klávesnici, odesílala zprávy všem, co je postihlo to neštěstí a byli online. "Uuuuuuuuuuuuuuuuuupšššššššššššššššššššššššojlkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkků ůldjfelůr" obdržel její strýček a na otázku, kterou poslal hned pár sekund po přečtení: "Jsi v pořádku?" mu bylo Žuldou odpovězeno: "bůllllllllllll"

"já jsem vůl?" zněla další otázka od strýčka. "co se ti stalo, jsi tam, proč mi nadáváš?"

"tttttttttttttttttttttttttrrrrrsaeeeeeeeeeeeeeee" zněla odpověď.

"co to povídáš, Adélko, trase? Co to znamená? Nemáš mrtvici? bojím se o tebe!!"

"kkkkkkkkrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdfhcccccccccccccccccccccchhhhhhhhhhhhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr"

"ty chroptíš?":-D

A takových konverzací tam bylo požehnaně, Žulda doslova do té doby, než se všichni vypnuli, odesílala a příjmala zprávy a evidentně jí to velice bavilo. Inu, když zvíře píše....:-D

Ještě lepší je tzv. skupinový chat koček. Moje kamarádka, která je ode mne vzdálená 150 km, takže si píšeme na skypu, má koťata, už odrostlá, je jich pět. Což znamená velkou palebnou sílu pěti dospívajících kočičích fracků. Já mám dvě kočky, Madlu a Amálku. A teď si s jejich paničkou píšeme, normálně na skypu...a jakmile jsem ona odešla od skla, přišel mi vzkaz: "hhhhhhhhhůleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"

tak odpovídám: "Koťata píšou, co.." "No jo, zvlášť ten fracek zrzavej, kocourek, ten se v tom přímo vyžívá. Asi chce tvou Madlu, nebo Amču, tobě by nepsal, " smály jsme se tomu. Pak jsem na chvíli odešla já a ona měla zprávu ode mne: "tůfddlllllllfekfjneroeoo"

Takže jsem podrobila svoje kočky výslechu druhého stupně - "která z vás to psala!! Která z vás dvou tomu zrzavému puberťákovi odpověděla - v tý vaší kódovaný kočičině!!!" vedla jsem k nim řeč plnou varování před internetovými "úchyláky" a zakončila jí proslovem o tom, že: "snad máte těch kocourů doma dost!! Co Madlo? Ty jsi stará coura, já se ti divím..je ti deset... To si musíš ještě s někým psát??" :-D Madla na mne koukala jako jojo a tak jsem se zadívala pod stůl a tam seděla Amálka a tvářila se jako deset provinilých čertů.

"Amčo, i ty začínáš??" Zavyla jsem zoufale, ale vím, že kočičí komunikace na dálku je neškodná a neskončí u šesti hltavě sajících koťátek, o která jejich hrdá kočičí maminka předpisově pečuje, zatímco dvounozí blbci si rvou vlasy při představě: "komu je proboha udáme!!???"

Ale není to jen internet, kam kočky zasahují. Kolikrát nezamknu klávesy mobilu a Madla vytlápne packou poslední volané číslo - většinou je to moje máma. A když to vezme a ozývá se jí jen zvuk podobný motorové pile (to Madlenka vrní), dojde jí, že křičet: "Halo, halooo, jsi tam?" je bezpředmětné. Zavěsí a volá mi zpátky. Madla, která dosud v klidu vrněla a chrněla, ležíc na mobilu, se při zvuku hlasitého vyzvánění vymrští do výšky, jakoby měla na packách přidělané pružiny. Já letím k mobilu, vezmu ho a máma: "Zase.." a já: "Zase Madla?" "Jojo...vysvětli jí už konečně, ať toho nechá, ať mi nevolá a ty si zamykej klávesy!! :-D

Kamarádce jednou při opuštění fungl nového notebooku na pět minut její kočka přeskákala klávesnici tak, že tam najednou měla spuštěný hlasový program pro nevidomé. Nikdo neví, jak to ta kočka dokázala a hlavně strašně dlouho trvalo, než kámoška vůbec přišla JAK to vrátit zpátky...kočka musela jít do nastavení, přecvakat pár dalších "okýnek" a vše potvrdit entrem. Nikdo neví, jak to dokázala - asi se nudila :-D

Ale abych nezůstala jen u koček, tak papoušek korela jednoho mého příbuzného si přepínal tv programy. Prostě co se jí nelíbí, to přepne. Sedne si na ovládání na stole a zobákem ťuká. Nesnáší ordinaci v růžové zahradě, stejně jako páníček, zato panička nadává...ale Robin přepíná. Nejraději přepíná na Šlágr tv nebo na Očko gold...a když začnou hrát písničky, tak se začne ze strany na stranu kroutit a poskakuje do rytmu po stole. Jakmile to někdo přepne jinam, tak na ně nalétává a zlobí se. Jednou schovali ovládání pod přehoz gauče a ten papouch s malým mozečkem se doslova "pronoroval" pod přehoz a tam přepínal. Jednou dvounozí usnuli a nechali zapnutou telku. A pán domu se šel napít v noci do kuchyně a zastihl Robina, kterak stojí na stole na dálkovém ovládání a upřeně zcela konsternován hledí na obrazovku. A byl to pořad "Za kačku svlíkačku" :-D Když mu byla svlečená slečna vypnuta a byl nekompromisně odnesen do své klece, dostalo se příbuznému hulákavého sdělení: "krrrrrrrretééééééééneeeeeeeeee!!"

Takže, když najdete nesmyslné věci na svém pc od někoho, kdo má doma domácí zvíře, znamená to, že vám píše zvíře....ač je to k nevíře, zvíře píše a rádo. Komukoliv a kdykoliv. Necháte počítač bez dozoru a mazlík vám v něm udělá pěknou paseku.

Když se váš papoušek v noci dívá na porno, nechte ho koukat, nebo vám vynadá a bude z toho celý nešťastný, že jste mu to vypnuli...

když váš pes spolkne vaší flešku s důležitými dokumety a vy se rýpáte v každém jeho hovínku s tím, že to z něj vyjde., znamená to jediné - "nechci, páníčku, abys trávil tolik času u pc, tak jsem ti tu blbou věc sežral, hraj si semnou"

Krásný večer všem lidem a jejich zvířatům přeje Petra

Autor: Petra Pavlíčková | středa 16.10.2013 23:31 | karma článku: 20.49 | přečteno: 955x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.86 | Přečteno: 320 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 504 | Diskuse
Počet článků 70 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6051
Jsem normální občan ČR

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...