Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Všechno jednou doslouží!" aneb vzpoura strojů

Když mi video spolklo svou poslední kazetu na cestě za věčným elektronickým Bohem, nevěřila jsem tomu. Pořád jsem se snažila tu kazetu z něj vydolovat, mačkala jako smyslů zbavená  EJECT!!!  A to jsem netušila, co bude následovat..

     Někdy se to stane. Nastane u vás doma "vzpoura strojů". Stalo se mi to s videem, mým věrným kamarádem v dobách dobrých i zlých. Vím, že video je překonané medium, že už absolutně nikdo video nemá, já ano. Jsem skoro hluchá a právě ten můj starý "panasoňák" mi nahrával, vražen kabelem do set top boxu, filmy a seriály se skrytýma titulkama, teletext str 888. Jak jsem byla poučena, ono to video nahrávalo sice film, ale zároveň právě tím káblíkem v STboxu i skryté titulky. A byl požer se na to dívat, co jsem si nahrála, to jsem si pustila druhý den,....jako první selhalo ovládání. Pak tlačítko play a stop. Manžel to vyřešil tak, že video vykuchal, otevřel jeho kryt a podlepil kontakt "play" a "stop" obyčejnou náplastí. Šlo to, vždy jsem zvedla kryt, přehrávala si, tlačíce prstem na ty vykuchané vnitřnosti. I ránu mi ta "svině drát" dala :-) - ale pak se stalo právě to, že na mě začal paňasoňák plivat kazety. Zastrčit, okamžitě se vynořila, zastrčit znovu, znovu ven...vytáhnu a namotaný pásek všude kolem....strašné....:-) A nakonec mne kousl. Bez nadsázky, bez diskuse.... zkusila jsem to naposledy, dát tam kazetu - zmáčknu play a RAF....dekl spadl zpátky a přerazil mi prsty na ruce...prostě mě to KOUSLO.

     Je to jak z horroru od Stephena Kinga, ale bylo to tak, kouslo mě moje video a já je, zabalené do deky, vyhodila do popelnice....Ale jakoby to všechny ostatní přístroje ¨"věděly", že se něco "špatného" dělo jejich kamarádovi....:-)  Den na to jsem vařila bramborovou kaši a řízky. Oukej, řízky jsem naklepala, obalila a čekala, až se uvaří erteple....a vzala jsem si ruční šlehač. Ano, má své roky za sebou, je to už starý pán...ale VYHODIT obě své šlehací metličky přímo do mých očí a na mou hlavu?????? Nestačila jsem se krýt, naštěstí jsem zůstala nezasažená...ale já nechápu, jak se mohly rozletět metly, zapasované ROVNĚ do šlehače, doleva a doprava..........grrrrrr :-)

     Dobrý, tak kaši jsem nakonec udělala....dávám je do myčky...Plus všechny ostatní upatlané nádoby, talíře, nože, příbory, škrabky, hrnce.  Najednou . "krchkrchkrch krch..............blllllllllbubli...blluu......blubli blubli...." - a přiběhla celá mokrá moje zbývající kočka Madlenka....vytekla myčka. - ale JAK MOHLA VYTÉCT? nebylo nic, čeho bych si všimla, že by byla porouchaná...když nám po kuchyni plovala sada hrnců, už jsem si říkala - "A sakra..vzpoura strojů.." Manžel pořád mlel jen o tom, že "vše jednou doslouží", ale už mi to bylo jedno...Já vím své :-)

     Říkala jsem si jen, co bude další v pořadí....a dočkala jsem se.....pračka, místo aby krásně vyprala voňavé cíchy, zadrhla se, vyvrhla ven tří ponožky a to bylo vše. Sice to byly "liché" ponožky, které postrádám již pátým rokem, co tu novou pračku máme (a to jsem si myslela, že trend ponožek, které se "ztratí" v pračce, je jen pomluva, ale je to tak), ale zadrhla se a odmítla otevřít buben....až mažel na ní chtěl použít hrubé násilí a pohrozil jí kladivem - tak se otevřela....neskutečný.

     Lednička to samé.....chtěla jsem dneska dát do mrazáku colu a čtyři sáčky na led. V mrazáku byl krápník, nekecám, krápník....kapal pěkně polozmrzle do špenátu a buřtguláše, takto tam zmražená jídla byla..... Už jsem nemohla na to nic říct.....i lednička....vše je žluklé, rozmražené, odporné a zkažené...

      "Nic si z toho nedělej", těšil mne můj manžel, "vše se to spraví" - a jeli jsme na barák po mé  zesnulé babi. posekat trávu.....pozemek je hodně velký a moc se mi líbilo odnášet koše trávy, co mezitím manžel posekal, byla to krásná relaxace....do té doby, než sekačka udělala "gggggrrrrrrrrrrcherrrrrrrrrrrrrrrrrr" a prostě přestala sekat. Dobrý, to se stane, porouchá se.... vzal druhou...sekal  a sekal...a i ta půjčená - podotýkám benzínovka s obrovským košem - "grrrrrrrrr..blll.....................křach křach...kčřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřřř" a bylo po ní.  Manžel to nakonec dosekal kosou a to, že se sekl do nohy, to byla jen takové malé odbočení.

      Přijeli jsme domů a parkoval našeho Peugetoa z roku raz dva. Oukej, Peugeot ho vždy poslouchá jako hodinky. Najednou ne, blafl a doslova "umřel"  a museli jsme ho dotlačit na parkovací místo. Tam ho manžel zkusil nastartovat, jistě, že chytl hned...ale raději nepokoušel osud, zacouval s ním zpátky a šli jsem domů..

     Chtěla jsem mu ohřát polívku, plyn na sporáku blafl, udělal "blefffffffffffffffbllllllfffffffffffffff lflflffllfllf" a málem vybuchl. Příběhl manžel se slovy: "Co tady proboha děláš??????" a já: "Vzpoura strojů, zlato, " odvětila jsem mu věcně, zcela zbavená hysterie....

     "To je normálně v prdeli, co se to dneska děje.....,"řval můj manžel, " to jsou snad roboti, nebo tu píčovinu, co ty ted čteš, Tommycnockeři? jak to můžeš číst???? Vidíš, to čteš a od té doby se nám vše porouchává....."

     Už se začínám ohledávat, jestli nejsem taky mimozemšťanka a obě ňadra se mi neslévají v jedno a Stephena Kinga budu číst jen potají, slibuju..... :-)

     Každý, kdo měl někdy doma "vzpouru strojů" ví, o čem mluvím. Je to zcela prapodivné, leč vysvětlitelné.....ale já vím svoje. Stroje a přístroje mne zkrátka nemají rádi...divím se, že drží ještě počítač................................................

Krásnou neděli přeje vaše Petra....

 

 

  

 

Autor: Petra Pavlíčková | neděle 1.5.2016 0:15 | karma článku: 18,90 | přečteno: 465x
  • Další články autora

Petra Pavlíčková

WC a dršťková

Stává se to. Občas vám Vánoce nevyjdou dle vašich představ. Když pominu provozní věci typu - nejsou peníze na dárky, nejsou dárky, nedorazily dárky, dopravce PPL se ožral a nedovezl dárky včas, protože chrápal v odstaveném autě...

29.12.2016 v 23:55 | Karma: 25,63 | Přečteno: 795x | Diskuse| Společnost

Petra Pavlíčková

Poslední ze Sedmi statečných...

Už asi týden se objevuje tolik zpráv o úmrtí slavných osobností, herců, umělců, fotografů apod, že jsem se přistihla, jak si při čtení dalšího nekrologu pobrukuji text slavné trampské písničky: "Zatracenej měsíc listopad..."

11.11.2016 v 23:44 | Karma: 29,66 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Kultura

Petra Pavlíčková

Ať život muší plácačka zruší!!!!

Neznám nádhernější start nového dne, než být probuzena mouchou. Znáte to všichni - spíte, sladce...a najednou "pink" a sedí vám na nose, obličeji, na všech odkrytých okončetinách těla. Je marnou snahou tu černou vtěrku odehnat.

21.9.2016 v 21:41 | Karma: 15,79 | Přečteno: 370x | Diskuse| Společnost

Petra Pavlíčková

Když vám vyhlásí válku kotě....

Ve staré kůlně kousek od našeho baráku má soused kočičku, která porodila patero zdravých koťat, černých jako uhel. Jsem zde v okolí známa jako "kočičí máma", i šla jsem se na prcky podívati...

24.7.2016 v 23:14 | Karma: 28,73 | Přečteno: 1101x | Diskuse| Ostatní

Petra Pavlíčková

Co vydá stará půda?

Odkojena Foglarem, nedalo mi to a prostě jsem prozkoumala půdu v baráčku po zesnulé babi. Našla jsem tam rodinné fotoalbum, u kterého jsem se málem umlátila smíchy.....nedivím se, že babi tento "skvost" raději dala na půdu...:-)

7.7.2016 v 0:23 | Karma: 24,02 | Přečteno: 795x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Promluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:21

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny proběhne tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6074x
Jsem normální občan ČR

Seznam rubrik