Škola v přírodě a "zneužívání"

5. 07. 2016 0:36:20
Když jsem v médiích četla tu hnusnou kauzu učitelky, která na škole v přírodě PRÝ "šmírovala" malé chlapečky při sprchování a ředitel jí vyhodil, udělalo se mi zle. Zle z toho, jak jedno udání může zničit život ženě - učitelce...

Ač narozena v Domažlicích, od svých dvou let života, z kterých si nepamatuju ani fň a můj první prazážitek je zajímavý pouze tím, že si vzpomínám na tapety s obrázkem Večerníčka v dětském pokoji, které jsem slízávala až na panel, jsem žila v Praze.

V paneláku na novém sídlišti, ke kterému samozřejmě přiléhala i nová "krásná" samoobsluha (ve tvaru betonové krabice, okna jak v krimu, kde se dalo koupit jen mléko a brambory, pak jeden den i cibule, česnek a olej, další den stála máma frontu na pomeranče, ale "soudružko, je vyprodáno" - sdělila mámě korpulentní prodavačka a před ní si cpala pomeranče do poprsenky (na což máma dodnes s oblibou a smíchem vzpomíná - "byla úplně blbá - jakobych tam nestála vůbec - jen si cpala ty pomeranče do těch obrovských koz, kde se zachytly o podprdu, kde jí sehnala, nevím, ale byla to snad patnáctka, jako dva rozevřené deštníky. Jeden pomeranč jí z toho vypadl a zakutálel se až ke mě...sebrala jsem ho na špičku lodičky, kopla si ho k ruce, chytla a říkám - že děkuju, soudružko!!) - přiléhala k novému sídlišti samozřejmě i školka a škola.

Abych se dostala k tématu mého blogu - coby školkové dítě v panelákové zástavbě a dítě zaměstnaných rodičů, jela jsem na ŠKOLKU V PŘÍRODĚ. Dodnes nechápu trojici učitelek, že byly ochotné naložit do chrchlavého autobusu tři své školkové třídy a vyvézt nás, malé haranty, na Smržovku do Krkonoš....pamatuju si z toho hodně, ale v paměti mi utkvěl jeden krásný záběr - "Tak ahoj, Petruškooo!." loučili se semnou máma a táta..."A buď tam hodná!!" "No jo porád" odsekla jsem prý a honem rychle jsem se hnala do busu, kde mi můj kamarád ze školky, Míša Švanda, držel místo. "Podivej, táto..." drcla máma do táty - "Ono se jí nestejská, je vedle Míši...." "Neřvi,, " šťouchl do ní přátelsky táta, "přece jí nebudem držet doma, já se hlavně divím těm učitelkám, že jsou ochotný tam s tou smečkou pětiletých harantů vůbec jet" - a jeho slova potvrdila paní vychovatelka a učitelka Dáša, která měla takový tik v oku, že nebyla schopná vůbec přečíst seznam jmen :-)

Ale inu, dojeli jsme na Smržovku a dodnes obdivujï naše tři pedagožky ze školky, že to tam s náma, špuntama ze školky, vydržely a nezbláznily se. Dokonce jsme od rodičů měly nadepsané pohledy s adresou a známkou, vždy nám je nechaly jen podepsat, namalovat obrázek, poslaly je....a proč tenhle blog píšu? Samozřejmě - dohlížely na nás při sprchování. A dokonce i při "kakání" a "čůrání" - jela s náma Zuzanka, která ještě neudržela moč, tedy udržela, ale ve stresu ne.....věnovaly se jí, když se zastavilo např. na výletě, tak jsme věděly, že "Zuzanka tento" a mlčely jsme. Děti byly, mám pocit, tehdy přátelštější a bez rodičů, mobilů, tabletů a netu i zranitelnější a poslouchaly jsme paní učitelky a celkově jsme se neposmívaly těm nejslabším. Moje první a zároveň poslední školka v přírodě byla nádherná, mám i fotky a opravdu dodnes obdivuju "tety" učitelky, jak nás zvládly...ono v dnešní době vzít si na starost 60 5 -6 ti letých dětí a tři učitelky na ně, to by nešlo...každý by se jen hádal, že chce net, že mu nechutná atd...atd....atd...

Pak začala škola a jako pražské dítě jsem měla tu možnost jezdit na školy v přírodě. Vždycky to bylo strašně fajn. Od druhé třídy jsme jezdili každý rok a naše paní učitelka, kterou milovala celá škola, prvnáky počínaje a osmáky konče, paní Ivanka Vyšínová, později Uzlová, s námi jezdila právě na ty školy v přírodě. Pamatuju si hodně, sice se mi to tzv "slejvá" do jednoho, ale vím, že jsme měly my holky sprchy jako na vojně, taková ta koryta místo umyvadel a ze stropu padala voda....hodně studená, pak to paní učitelka Ivanka šla urgovat, tak jejímu kouzlu podlehl i údržbář a tekla VLAŽNÁ!!!!

A pak jsme ječely, paní učitelka taky ječela, když na nás pustil vodu a proboha!!!! Ona se na nás dívala, když jsme se myly!!! A co navíc - Ona se šla podívat a urgovat teplou vodu i do tzv: "chlapecké umývárny", kde se kluci prostě sprchovali nahatí....a co jako? Nikdo z toho nedělal žádné takovéhle krávoviny, jako ředitel té školy, kde nařkl ze ZNEUŽÍVÁNÍ učitelku, prokristapána.....To je neskutečný, nechutný a proč tenhle blog píšu - opakuju - proto, abych aspoň trošku pomohla paní učitelce, která byla vyhozena za pohlavní zneužívání - vždyť je to tak trapné a nelidské, obvinit z něčeho takového člověka, který dozoruje u kluků i holek...chápu, kdyby to byli sedmáci, osmáci, neřeknu nic...ale druháci? Achjo, to jsme tedy byly tenkrát zneužité všechny, když do té sprchovací místnosti vrazil instalatér a údržbář s brašnou a nářadím, my tam malé poskakovaly v té studené...nikdo si nás ani nevšiml....jen paní učitelko sem a paní učitelko tam....

Kdyby se v dnešní době nějaký hysterický rodič dozvěděl, že jeho dcera se sprchovala nahá zatímco tam stála učitelka, instalatér a správce, okamžitě učitelku obviní z prodeje pedofilům, pohlavního zneužívání, udělají aféru, dají to tisku, na net, do televize....Proboha, lidi....mějte trošku soudnosti.... učitelka musí být u prvňáčků v umývárně, aby se jí někdo neutopil nebo nezranil, není to žádná pedofilka, vše jsem to zažila také a to jsem dokonce nebyla ta, která se zeptala naší Ivanky Vyšínové, která na nás dohlížela ve sprše - "pančelko, vy máte tak krátký nohy!!" vyjela na ní Iveta Rendlová. "No to víš, Ivetko, moc mi nevyrostly....tak šupem, holky, osušit, oblíknout, jdu za klukama se podívat, jestli jsou taky už oblečený!!!" a šla..a malého Tomáška dokonce vysušila ručníkem sama, měl slabé srdce a jej to třetí "křížek", co máme na srazech základky. Umřel na ̈srdce. Pak jedna holka při autonehodě a druhá drogy, předávkovala se.

Ale pořád vidím Ivanku Vyšínovou, jak nás i myla, kluky taky, obvnit jí z pohlavního zneužívání, to by bylo něco tak neskutečného, tak naprosto blbého, že mi rozum nebere, že může být z toho obviněna jiná učitelka.. Naprosto jí fandím a pokud v tom má prsty dle článku ředitel a sepisuje se petice, ráda jí podepíšu.....

Krásnou dobrou noc přeje Vaše Petra a díky za přečtení

:-)

Autor: Petra Pavlíčková | úterý 5.7.2016 0:36 | karma článku: 47.39 | přečteno: 12409x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 122 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.06 | Přečteno: 415 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.91 | Přečteno: 291 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Vlastík Fürst

Dě-da nebo dědek plesnivý

Blíží se jaro a s ním doba, kdy se do ulic vyrojí spousta lehce přioděných slečen a dam. A tak se možná my, co jsme většinově orientovaní, od těch krasavic zase dočkáme nějakého nelichotivého komentáře.

16.3.2024 v 8:30 | Karma článku: 26.76 | Přečteno: 572 | Diskuse
Počet článků 70 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6051
Jsem normální občan ČR

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...