Diskuse
Vaření - času maření?
Děkujeme za pochopení.
O83l12d15ř79i33c61h 12H59o71r44á73k
Jo, co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš. Mamahotel je fajn, ale člověk se nenaučí vařit, prát, žehlit a uklízet.
Já začal s prvními významnějšími pokusy na střední škole, na internátu. Ne že bychom neměli tři jídla denně, ale znáte mladé, hladoví jsou furt a také je honí mlsná.
Naštěstí tehdy nebylo tolika brambůrků, křupek, sušenek a ňamek a také někteří kamarádi byli třeba i rybáři, takže stačilo přiložit ruce k dílu a rozvíjet se.
Z kuchařek mne oslovil hlavně Vilém Vrabec.
Jo a k té svíčkové, jako poctivá omáčka je dost složitá, takže proto asi je královnou omáček. Všechny ostatní jsou v jádru jednoduché (houbová, rajská, okurková ...) zato svíčková to je krájení zeleniny, její osmažení, vaření, pasírování, můžete si dochutit vlastním karamelem, můžete ji udělat na divoko pod zvěřinu (bez smetany) ...