Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Jo, co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš. Mamahotel je fajn, ale člověk se nenaučí vařit, prát, žehlit a uklízet.

Já začal s prvními významnějšími pokusy na střední škole, na internátu. Ne že bychom neměli tři jídla denně, ale znáte mladé, hladoví jsou furt a také je honí mlsná.

Naštěstí tehdy nebylo tolika brambůrků, křupek, sušenek a ňamek a také někteří kamarádi byli třeba i rybáři, takže stačilo přiložit ruce k dílu a rozvíjet se.

Z kuchařek mne oslovil hlavně Vilém Vrabec.

Jo a k té svíčkové, jako poctivá omáčka je dost složitá, takže proto asi je královnou omáček. Všechny ostatní jsou v jádru jednoduché (houbová, rajská, okurková ...) zato svíčková to je krájení zeleniny, její osmažení, vaření, pasírování, můžete si dochutit vlastním karamelem, můžete ji udělat na divoko pod zvěřinu (bez smetany) ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6074x
Jsem normální občan ČR

Seznam rubrik