Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kiwiisek

22. 7. 2011 21:49
mám

stejnou zkušenost s otravováním jak u dveří , tak  na ulici....našel jsem si způsob , jak se jich elegantně zbavit..bez obav se s nimi dejte do řeči..v okamžiku , kdy otevřou knihu kvůli citaci , jim tu knihu zavřete , nebo vezměte a řekněte : nechci slyšet něco číst , chci vědět , co si myslíš TY !! tvými slovy...a je po diskuzi...zkusili to ještě dvakrát , pokaždý jsem jim řekl to samý a knihu držel zavřenou....,,pakliže mi neumíš říct svými slovy , co si myslíš , pošlete příště papouška,,.....a oni se omluvili a zmizeli...a mám klid....

2 0
možnosti
R

regazo

22. 7. 2011 19:18
Urban legends

Myslím si, že si autorka článku blogu vymýšlí a možná se žádnými svědky Jehovovy nikdy ani nemluvila. Za prvé, SJ nikomu nevyhrožují, nikomu neříkají, že je posedlý ďáblem, nevěří v peklo, tudíž tam těžko někoho budou expedovat a nevěří ani v to, že všichni lidi jdou do nebe, takže jeho návštěvu nikomu neslibují. Smrt nechápou jako existenci jedince někde jinde, v jiné dimenzi, jako tradiční náboženství, ale jako neexistenci, konec. Stejně jako většina ateistů.

Evangelium, neboli dobrou zprávu, která se týká biblického slibu, že Bůh převezme vládu a autoritu nad lidskými záležitostmi nikomu nevnucují, pouze ji distribuují. Jsou jako pošťáci. Nenesou nic svého, jen poselství. Stejně jako pošťák nikomu nebude vnucovat složenku s přeplatkem za elektřinu nebo plyn, případně soudní příkaz, ani SJ nemají motivaci evangelium někomu vnutit. Ale stejně jako pošťák, musí se minimálně pokusit toto poselství předat. Ale vnucovat? Proč? Evangelium ani není hodno, aby bylo komukoliv vnucováno.

2 0
možnosti
JL

Dworkin

22. 7. 2011 20:02
Re: Urban legends

Víte, proč existuje slovní spojení "nezvaná návštěva"? Protože je neslušné obtěžovat lidi v jejich domovech. Nota bene lidi úplně cizí. Proto je namístě Svědky rovnou u dveří kopnout do zadnic a tím, co říkají, se vůbec nezabývat. Pokud totiž nejsou schopni ctít svátost soukromého obydlí, nejde o slušné lidi a s lidmi neslušnými se zásadně nemá ztrácet čas.

2 0
možnosti
L

lialia

22. 7. 2011 17:29
Slečna má pane talent ... a hlavně fantazii :)

Já byla 9 let svědkem Jehovovým, a nestačím koukat panečku, kolik mi toho uniklo :D Ještěže autorka je prokoukla,jinak bych doteď žila v bláhovém přesvědčení, že svědkové Jehovovi jsou vesměs normální a velmi příjemní lidé s normálním statistickým podílem zvláštních podivínů, jaké najdete v mnoha jiných skupinách (mezi sousedy, v práci...).

Pro pisatelku: buď máte radost z toho,jak oblbujete lidi a místy naprosto nestydatě lžete.... nebo jste splácala dohromady sebevražedné sekty se Slovem života, svědky Jehovovými, mormony a satanskými horory, což pak ale vypovídá o vaší inteligenci.

Nicméně, musím uznat, že při pasážích jako poznámky o vyhledávání v novinách, kdo zemřel, oslovení "jste ďábel" ... a zvonění 2x denně .. a jak se známý stal svědkem za dva týdny (když hodně chcete, dá se to i za půl roku, ale spíš za 1-2roky)-jsem se místy i výborně bavila :)

S těmi hřeby je to lež,to jde přece i bez transfuze. A pro info: "spasení" a "království Pána" nejsou pro svědky typické výrazy ;)

3 0
možnosti
F

FS9530DN

22. 7. 2011 17:37
Re: Slečna má pane talent ... a hlavně fantazii :)

Slečně věřím, zato vám ne - nejen sekta SJ využívá momentálně oslabených lidí, aby jim vymyla mozky. Je to běžné.

1 0
možnosti
U

ujko.straka

22. 7. 2011 17:05
Taky metoda

Kolegu taky otravovali ale jelikož je měkota tak je nikdy nedokázal odkázat do patřičných míst, až jednou když spěchal na akci airsofťáků a byl v plné zbroji včetně malování tak mu zazvonili těsně před odchodem, no otevřel jim tak jak byl zmalovaný s kvérem v ruce a věncem granátů na krku a od té doby má klid. Docela bych chtěl vidět jak se tvářili.

0 0
možnosti
JL

Dworkin

22. 7. 2011 20:05
Re: Taky metoda

Je zajímavé, že téměř každý má nějakou takovou historku, jak na jehovisty vyzrál. Já je teda nesnáším jako každý otravný hmyz, který se snaží proniknout do mého domu, ale zatím jsem je se zbraní v ruce nikdy nevítal, ani s vidlema, ani s černou kočkou nebo slepicí... a po pravdě řečeno si myslím, že jsou to spíš silácké řeči na pobavení než reálné příběhy. :-)

0 0
možnosti
JZ

Skip.Muck

22. 7. 2011 16:53
Moje zkušenost

Já přidám svou zábavnou historku, jak jsem se jich zbavil....Bydlím na vesnici kousek od Ostravy a sem tam tady jezdila jehovistická rodinka. Rodiče mě většinou poslali, abych řekl, že nejsou doma...takhle to fungovalo pár let...Jednou rodiče opravdu nebyli doma a jehovisti se objevili. Já sbírám repliky zbraní (znehodnocené samopaly a pušky, plynovky,...) a ono se to musí čas od času přeleštit konzervačním olejem. Takže jsem čistil německou pušku z války (Mauser K98 pro znalce) a oni zazvonili. Pušku od oleje jsem nemohl jen tak položit na koberec, nebo opřít o zeď, tak jsem šel otevřít, aniž bych věděl, kdo zvoní a uvědomoval si, že mám v ruce pušku. Otevřel jsem se slovy: "Dobrý den..." a takovou smrt v očích jsem ještě neviděl, doslova utekli a už se neukázali :-D Asi si udělali v deníčku červený puntík u naší adresy...budiž toto nedopatření návodem ostatním :-D

1 0
možnosti
IJ

Igor 1234

22. 7. 2011 16:40
stalking

alias nebezpečné pronásledování. párkrát vyfotit a podat trestní oznámení.

0 0
možnosti
KK

katastrofální krupobití

22. 7. 2011 19:39
Re: stalking

Člověče, nesnažte se být jako Paroubek s tím jeho věčným "podám na vás trestní oznámení" sem - "podám na vás trestní oznámení" tam... Nejdřv si zkuste přečíst, v čem spočívá skutková podstata trestného činu "nebezpečné pronásledování", nejlépe i s komentářem a judikaturou, a pak možná zjistíte, jaký nesmysl jí tu radíte...

0 0
možnosti
N

Nahodnicek

22. 7. 2011 16:10
použij již vyzkoušené

AHoj!

Tak to zkus jako ten otec, použij kýbl. Začal bych vodou a když to nepomůže, vymyslel bych jiné tekutiny, které by jim tu pr..l, kam je posíláš, více přiblížili.

Jestli se jich někdo zastává, tak as mají podobné smýšlení, nebo jsou naivkové. Když přijdou jednou a po záporné odpovědi již ne, pak je to v pořádku. Pokud chodí stále, pak jsou to oni, co jsou ti špatní a ti co se jich zastávají musí sami cítit, že to není OK. Myslím, že by se i nějaký paragraf našel, kdybych je tam měl 3x týdně. Jo a stím šroubem, dole to někdo našel správně. Může se dítěti pomoct, i když otec nechce, protože je to v zájmu dítěte, které je potřeba chránit. Když na to pamatuje i zákon, poraďte to někdo těm prarodičům, nejlépe autorka.

Já osobně nedávám odpovědi ani na telefonáty různých agentůr a když otravují dál, tak už nejsem příjemný. Prodejci a Jehovisti byli vždy hned pryč od dveří. Řeknu dobrý den, začnou mluvit a já neslušně skáču do řeči a říkám nashledanou a zavírám dveře. Nikdo se nevrátil.

0 0
možnosti
MG

fanaep

22. 7. 2011 15:52
Hm

Teda, mměla jsem také tu čest pár Svědků znát, jednoho jsem měla v rodině a většinouu se teda chovali naprosto normálně, předpokládám, že to bylo štěstí nebo výborná manipulace

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

24. 7. 2011 18:38
Re: Hm

nastřelenej fetem se taky chová jao š´tastný člověk... ;-D

0 0
možnosti
D

dobro

22. 7. 2011 15:36
Našemu domu se raději vyhýbají

Stačísi s nimi porozprávět o víře. Zjistíte, že jejich lidé obcházející domácnosti, jsou jenom nějací pomýlení jedinci bez hlubších znalostí. Takže stačí se rozhovoru nahodit pár otázek poukazujících na nelogiku, kterou by jistě opravdu vzdělaný jedinec dokázal buď zodpovědět, nebo obratně převrátit. Jako příklad mohu uvést tyto otázky: "Věříte v nebe?" "Věřite v peklo?" Pokud vám odpoví kladně a donutíte je plameně vám vysvětlit fungování obou "institucí", máte je na lopatě. Stačí položit otázku: "Jak může být otec věčně štastný v nebi, když vidí, že se jeho milovaný syn dostal do pekla?" V očích oponenta vidíte marné hledání půdy pod nohama. Asi se mu trochu bortí jeho jistota. Následuje rozloučení a rychlý odchod s velmi nuceným nervózním úsměvem na rtech. A takových nelogičností, které nejsou tito lidé schopni ustát se celá řada. A oni na ně nejsou připraveni. Oni totiž nepřemýšlejí o tom co hlásají, oni se jenom učí a naučenému věří.

1 0
možnosti
A

amhaarec

22. 7. 2011 21:55
Re: Našemu domu se raději vyhýbají

;-D omlouvám se, že se vám musím smát, ale pokud si zjistite alespoň základy o SJ, a znovu si přečtete co jste napsal, budete se smát také;-D ... tak jsem se již dlouho od srdce nezasmál. Děkuji za pobavení. ... Uplně nejlepší je toto cituji: ... Jako příklad mohu uvést tyto otázky: "Věříte v nebe?" "Věřite v peklo?" Pokud vám odpoví KLADNĚ a donutíte je plameně vám vysvětlit fungování obou "institucí", máte je na lopatě...;-D

0 0
možnosti
AR

ADix

22. 7. 2011 15:19
...

Jednou přišli i ke mě...po noční a dvou hodinách spánku mě vzbudili. Přes okno sem zavolal: Co potřebujete? A oni: Chceme si popovídat. To mi došlo o koho jde tak sem jim položil ještě jednu otázku: Kolik vás je? Na to odpověděli že 2. Tak sme jim řekl at si popovídají spolu a zavřel sme okno...vyřešené už mám klid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6074x
Jsem normální občan ČR

Seznam rubrik